Suunnittelutyökalun käyttäjälle

Nämä työkalun tarjoamat kasvit ovat valittu oman kasvuvyöhykkeesi ja valitsemasi tyylisuunnan mukaisiksi. Voit toki muuttaa kasvilistaa ja lisätä ostoslistaan kaikki haluamasi tuotteet. Suositukset on kuitenkin hyvä pitää punaisena lankana ja varsinkin suuria määriä yhtä lajiketta ostettaessa (esim. aitakasvit).

Työkalun käyttö

Kasvien kuvaukset

Valon suhteet: au-pv=aurinko-puolivarjo, , pv-va = puolivarjo – varjo

Huomioi kukintaväri ja -aika( kk: I-X) ja korkeus (alle 0.5, 0.5, alle 1m, 1m, alle 1.5, 1.5, alle 2 m, 2m, alle 2.5 jne. (kasvien korkeusmitat ovat suuntaa antavia, lopullinen korkeus riippuu myös vallitsevista kasvuolosuhteista).

Syötävät marjat, hedelmät etc: Hyötykasveista pensaat ovat listattuina koristepensaiden joukkoon, hedelmäpuut ovat erikseen listattu. Myrkyllisiä kasveja ei ole erikseen mainittuina, kasvien mahdollisen myrkyllisyyden voi tarkistaa esim. myrkytyskeskuksen sivuilta.

Kasvuolosuhteet

Kasvuvyöhyke: voit muokata kasvuolosuhteita suotuisammiksi ( esimerkiksi pihan pienilmaston saat lämpöisemmäksi ja suojaisemmaksi lisäämällä tuulensuojaistutuksia ja lehtimassaa pensasistutuksin). Kiinnitä huomiota myös ympärivuotisiin olosuhteisiin.

Valo-olosuhteet: huomaa, että eteläinen tontin osa ei aina ole aurinkoisin, tarkkaile valon ja varjon määrää pihallasi ennen suunnittelun alkua.

Kasvualusta: runsasmultainen ja hyvin vettä pidättävä ja suodattava kasvualusta on yleisesti ottaen paras kasvualusta, mutta osa kasveista vaatii kosteamman tai kuivemman kasvualustan. Myös happamuudella on merkitystä varsinkin havu- ja hortensiakasvien osalta, jotka yleisesti ottaen vaativat happaman kasvualustan. Satoa tuottavat hyötykasvit ja suurin osa perinteisistä puutarhakasvilajeista tarvitsevat ravinteikkaan ja multavan kasvualustan. Kasvualustaa voi muokata kasvien kasvupaikkaedellytysten mukaiseksi maanparannuksella.

Muuta

Ohjelma on via Garden Oy:n omaisuutta. Suunnittelutyökalulla tehtyjen suunnitelmien myyminen on kielletty.

Nyt aloitetaan!

Sulje tämä ikkuna oikeassa yläkulmassa olevalla ruksilla ja aloita suunnittelu!